DAT IS HAND-IG…. DIY

Heb je ook zo’n last van droge handen en voeten? Nu met het Corona virus moeten we veel vaker onze handen wassen wat de huid gigantisch uitdroogt. Hier een paar leuke DIY voor thuis met simpele producten om jezelf toch even te verwennen en te verzorgen. Ook leuk om met je dochter te doen…

WAT HEB JE NODIG? – 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels olijfolie en een beetje vaseline

Maak een warm hand en/of voetenbad met eventueel een beetje jojoba olie erin. Week zowel de handen als de voeten even een 2 tot 5 minuten voor in het warme water. Maak een scrubje van de olijfolie en de suiker in een kommetje. Scrub ongeveer 1 minuut met ronddraaiende bewegingen om de dode huidcellen goed te verwijderen. Daarna ga je weer in het hand of voetenbad en week nog even 5 minuten na. Droog de handen zowel de voeten goed af en smeer ze in met vaseline. Vaseline zorgt ervoor dat het vocht in de huid goed vastgehouden word. Dit resulteert tot een gladde, zachte en soepele huid.

Tip: Doe dit 1x per week en dan voor het slapengaan dan kan de vaseline goed intrekken en heb je zelf minder last van het vettige gevoel;)